Din arborist i Lerum

Träd och gård utgår från Lerum i Västra Götalands län och verkar främst i Lerum med omnejd, men tar jobb i hela västra Götaland. Vi är ett företag som sätter kunden i första rummet. Noggrannhet i kombination med effektivitet ger ett gott resultat som vi inom företaget kan vara stolta över. Vi har som motto "att överträffa förväntan" och strävar alltid efter att göra ett så bra jobb som möjligt med säkerhet och miljön i fokus.

Läs mer

Markfällning

En trädfällning från marken passar utmärkt där det finns utrymme för kronan att landa fritt från hinder och känslig vegetation. Det går att fälla ett träd med stor precession med rätt förutsättningar. Rätt förutsättningar är när trädet inte har allt för djupgående röta, inte har större lutning, har hyfsat bra viktbalans i kronan, samt att vädret inte bjuder på för hård vind.

Sektionsfällning

En sektionsfällning utförs när trädet står på ett sådant sätt att det inte går att fälla direkt från marken. Det kan exempelvis stå nära en fastighet, stå i anslutning till väg eller där underlaget inte tillåter en tung stam att slå ner. 

Ett besök kostar inget! Kontakta oss

Kombinerad fällning

När du behöver det bästa ur två världar. Kanske går ett träd att fälla från mark om en del av kronan tas bort. Exempelvis om en stor gren tas bort, som annars kan träffa oönskat objekt vid trädets väg ner.

Ett besök kostar inget! Kontakta oss

Nedtagning av katt ur träd

Vi på träd och gård hjälper gärna dig om din vän kommit upp i ett träd men inte kommer ner. Vi klättrar upp till katten och tar den säkert ner i försluten repsäck.
Vi har stor erfarenhet av stressade katter och använder oss av katters egna lugnande signaler och minspel när vi närmar oss katten. Vi använder oss även av feromoner, ett ämne som katterna själv producerar för att kommunicera vänlighet och lugn, allt för att minska stressen för din kära vän.

Kontakta oss

Bortforsling efter trädfällning

Behöver du hjälp med bortforsling?

Vi hjälper dig med bortforsling, av stort som smått. Du väljer själv om du vill behålla ved, uppkapad efter önskat mått eller i längder, eller om du vill bli av med rubb och stubb. Självklart lämnar vi snyggt och prydligt platsen efter oss.  

Kontakta oss